Десетки хора загинаха, а над 100 са ранени при струпване на

...
Десетки хора загинаха, а над 100 са ранени при струпване на
Коментари Харесай

Десетки загинаха в Израел по време на религиозен празник

Десетки хора починаха, а над 100 са ранени при скупчване на хора по време на всеобщ набожен празник

Трагедията е станала в северната част на страната - на планината Мерон в Галилея, където десетки хиляди предимно ултраортодоксални юдеи пристигнали за тържествата по случай празника Лаг ба Омер. Според някои изявления до случая се е стигнало след като е рухнала естрада, съгласно друга информация трибуната е рухнала по-късно.

По данни на AFP, позовани на израелските здравни управляващи, загиналите са минимум 38. Според информация на здравната работа MDA, други 36 души са леко ранени, трима са със приблизително тежки контузии, 10 са в сериозно положение.  " MDA се бори за живота на десетки потърпевши и ние няма да се предадем до момента в който не бъде евакуиран последният потърпевш ", оповестява службата на страницата си в " Туитър ".

На видеокадри се виждат дълги редове с тела, опаковани в чували. В зоната на случая работят парамедици и спасители, както и военни. Най-тежко потърпевшите се евакуират с хеликоптери.

Много от присъстващите обезверено се пробват да се обадят на околните си, само че мобилните мрежи работят със обилни сривове.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР